Ziggo Dome Member Club | Live Avenue | Winter 2018/'19
Advertorial directeur van Vineyard, aan tafel in ’t Amsterdammertje. Bij Gerrits begint het creatieve proces meteen op gang te komen. “Voor ons restaurant heb ik in Turkije een mal laten maken van een Amsterdammertje, waarmee we bonbons kunnen maken. Zo’n mal kunnen we ook laten maken van de Amerikaanse vlag.” Vineyard Catering heeft de members van de Ziggo Dome afgelopen jaar vaker een passend menu aangeboden, zoals een Hollandse pot bij Holland Zingt Hazes en Mac en cheese bij John Legend. The Stars and Stripes bij de koffie past dus goed in die lijn. Met de samenwerking met Gerrits verwacht Vineyard-eigenaar Jurgen van Wijngaarden de creativiteit een extra boost te kunnen geven en aan een wens van gasten te voldoen. “Als cateraar zijn we vooral bezig met het proces. Je moet op locatie een goed gerecht kunnen serveren aan een grote groep mensen. Dat proces proberen we te optimaliseren en zo duurzaammogelijk te maken en daarbij zo goed mogelijke gerechten te bedenken. André denkt juist eerst aan de creativiteit en heeft daarmee toch een net iets andere benadering. Dat hij met ons gaat samenwerken is dus fantastisch. Ook omdat we vanuit gasten soms de vraag krijgen of we voor hun evenement een gastchef kunnen regelen.” Van Wijngaarden had zelf ook jarenlang een high end restaurant, en weet dat juist daar de meeste foodtrends beginnen. En dus niet in de catering. Ook wat dat betreft is de samenwerking met Gerrits prettig. “Wij krijgen bijvoorbeeld steeds vaker de vraag of we een non-alcoholische cocktailbar kunnen regelen voor bij het diner, iets wat in restaurants al meer gebruikelijk is.” De keuken heeft voor Gerrits, die sinds zijn zestiende kok is, weinig geheimen. ’t Amsterdammertje heeft sinds 2011 één Michelinster. Hij serveert naar eigen zeggen KOMEENS LANGS Vineyard Catering heeft aan de Atoomweg 63 in Utrecht een restaurant, dat op werkdagen vanaf 7.00 uur open is. Het restaurant heeft een open keuken en kijkgaten naar de cateringkeuken, waardoor je gemakkelijk letterlijk een kijkje achter de schermen kunt nemen. Interesse om eens langs te komen? We maken graag tijd voor je vrij om nader kennis te maken. Neem gerust contact op met Sven Russchen. Mobiel: 06-57314422 Mail: s.russchen@vineyardcatering.nl ‘no nonsens eten’. De cateringwereld is hem daarnaast ook niet vreemd. De chefkok heeft met INSPICED een high end cateringbedrijf. Hij had Vineyard ook als concurrentie kunnen zien, maar slaat dus juist de handen ineen. “Ik word liever samen groot dan alleen,” zegt Gerrits stellig. “Met ’t Amsterdammertje hebben mijn vrouw en ik een totaalconcept neergezet dat klopt. Cateren is toch iets heel anders. Je wilt door middel van slim te koken een gerecht van sterrenniveau neerzetten, maar het moet wel in een hoog tempo gemaakt en opgediend worden. Ik dacht toen we met INSPICED begonnen: een klant boekt ons ruim een half jaar van tevoren, het menu staat vast en we kunnen rustig plannen. De praktijk werkt anders. Dan kan er ineens de wens komen om een heel gerecht blauw te maken. Of laatst had ik drie weken de tijd voor de catering voor driehonderd man. Dan denk ik wel even: hoe gaan we dit regelen? Dan is het prettig om de expertise van Vineyard te kunnen gebruiken.” Gerrits zal vooral nauw samenwerken met Jenneke Boer, chef van Vineyard. “Ik heb daar veel zin in. Ik kan iets creatiefs verzinnen, Jenneke weet vanuit haar ervaring wat wel en niet haalbaar is om te maken voor op locatie. Zo kunnen we elkaar alleen maar versterken.” LiveAvenue Where Business Meets Music • Winter 2019 75
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=